top of page

1.

Test af førskolebørn (2-6 år)
WPPSI-IV

Jeg har over 10 års erfaring med testning af de helt små børn. Jeg sørger altid for at barnet får en god oplevelse ud af det, og sådan som opgaverne i testen er bygget op, finder de det ofte spændende og interessant at udføre testen. Ofte får jeg henvendelser om intelligenstest i forbindelse med en privat udredning hos en psykiater eller fordi forældre ønsker afdækning af barnets kognitive ressourcer hurtigere end det kan tilbydes igennem kommunen. 

Den test som jeg bruger, og som er  den mest velafprøvet intelligenstest til småbørn hedder WPPSI-IV (Wechsler Preschool and Primary Scale of Intelligence). Testen giver et klart billede af barnets kognitive evner og hjælper med at forstå, hvordan barnet tænker, lærer og bearbejder information. Ved at bruge WPPSI-IV kan jeg vurdere barnets styrker og eventuelle udfordringer på forskellige områder, hvilket gør det lettere at tilpasse den pædagogiske tilgang og sikre, at barnet får den rette støtte.

Hvad består WPPSI-IV-testen af?

Testen består af en række delprøver, der vurderer barnets evner indenfor fem hovedområder. Disse områder er nøje udvalgt for at kunne give et præcist billede af, hvordan barnet fungerer kognitivt.

 

1. Verbal Forståelsesindeks (VFI)

Dette indeks måler barnets evne til at forstå og anvende sprog. Jeg ser på, hvordan barnet reagerer på ord og begreber, og hvordan barnet udtrykker sig. Dette kan f.eks. være i form af at navngive objekter eller forstå simple instruktioner. Hvis barnet scorer højt her, kan de hurtigt forstå nye ord og kommunikere effektivt. Hvis barnet scorer lavt, kan det have svært ved at udtrykke sig eller forstå mere komplekse begreber.

2. Visuo-spatialt Indeks (VSI)

Dette område vurderer barnets evne til at forstå og manipulere visuelle og rumlige relationer. Jeg ser på, hvordan barnet opfatter og arbejder med billeder, former og objekter. Et barn, der scorer godt på VSI, kan hurtigt bygge en struktur med klodser, mens et barn med lav score f.eks. kan have svært ved at gennemskue hvordan objekter hænger sammen.

 

3. Ræsonneringsindeks (RI)

Her tester jeg barnets evne til at tænke abstrakt og finde løsninger på opgaver, der kræver logik og mønstergenkendelse. Et barn med høj score på dette indeks kan hurtigt forstå løsningen på et puslespil eller en logisk opgave. Hvis barnet scorer lavt på dette område, kan det være udfordret i at se sammenhænge mellem informationer og løse problemer hurtigt.

 

4. Arbejdshukommelsesindeks (AHI)

Dette indeks handler om, hvordan barnet fastholder og bearbejder informationer over kort tid. Jeg vurderer, hvordan barnet husker og bruger oplysninger i en opgave. Et barn med høj arbejdshukommelse kan huske flere instruktioner og bruge dem effektivt. Hvis barnet scorer lavt, kan det have svært ved at huske opgaver eller følge med i længere instruktioner.

 

5. Forarbejdningshastighed (FH)

Dette område vurderer, hvor hurtigt barnet kan bearbejde og reagere på information. Her kigger jeg på, hvordan barnet reagerer på simple opgaver og hvor hurtigt de kan fuldførere dem. Et barn, der placerer sig i den høje ende på dette indeks kan hurtigt sortere ting eller finde et svar på en simpel opgave. Hvis barnet scorer lavt, kan det tage længere tid om at gennemgå selv enkle opgaver.

 

Hvad kan WPPSI-IV-testen bruges til?

WPPSI-IV er et værdifuldt værktøj til at få en dybdegående forståelse af et barns kognitive profil. Testen kan hjælpe mig med at:

- Vurdere om barnet har brug for ekstra støtte i læring og udvikling.

- Identificere styrker og områder, hvor barnet måske har brug for hjælp.

- Afklare om der er tegn på specifikke læringsvanskeligheder eller særlige talenter.

- Give forældre, pædagoger og kommende lærere en bedre forståelse af, hvordan de kan støtte barnet i deres læring og trivsel.

Hvordan bruger jeg resultatet til at vejlede?

 

Når jeg har gennemført testen, analyserer jeg resultatet og ser på, hvordan det stemmer overens med barnets daglige udfordringer og evner. Ved at forstå barnets styrker og udfordringer kan jeg give konkrete anbefalinger og vejledning om, hvordan både forældre og lærere kan støtte barnet bedst muligt. Målet er at skabe et læringsmiljø, hvor barnet trives og udvikler sig optimalt. Jeg vil også hjælpe med at tilpasse pædagogiske metoder og tiltag, så barnet får den støtte, der er nødvendig for at trives både i hjemmet og i institutionen. Det hele samler jeg til sidst i en rapport. 

MindTester

Nydamsvej 1, 1. sal 

8362 Hørning​​

 

Telefon:

26232055 (telefontid hverdage mellem kl. 9-12)

Mail: 

peter@mindtester.dk

(Eller brug kontakt-formularen som tjekkes dagligt) 

  • Facebook

© 2035 by Maggie Louise. Powered and secured by Wix

bottom of page